Na nivnickém Kupkofestu vystoupil i Miro Šmajda!

Na 1500 lidí přilákal v sobotu do areálu koupaliště v Nivnici druhý ročník multižánrového festivalu Kupkofest. Pod dvěma pódii si tak návštěvníci mohli vychutnat tóny zcela odlišných hudebních stylů a zaměření.

Příznivci popu a rocku si podupávali do rytmu při vystoupeních kapel Praetorian, Airfare či Mira Šmajdy. Na opačné straně areálu na druhém pódiu vystoupily mimo jiné JazzZubs či folklorní Nivnička.

"Je to pro děcka moc dobrá kombinace. Pořádají se tu různé hry a soutěže, hned u brady mají bazén, opravdu ideální. Asi bych sem s nimi ani nešel, kdyby se nemohly vyblbnout," řekl vedoucí Nivničky Vlastimil Ondra. A přesně o takové zaměření festivalu usiluje jeho hlavní organizátor Tomáš Vitásek.

"Snažíme se vytvořit rodinný multižánrový festival plný soutěží, sportovních aktivit a hudby," naznačuje Vitásek a dodává, že by do budoucna chtěli festival rozšířit na tři pódia a přilákat tam co nejvíc kapel ze Slovenska.

"Nivnice leží na moravsko-slovenském pomezí, tak proč toho nevyužít. Příští ročník by měly být tahouny Kupkofestu Horkýže slýže s Mňágou a Žďorp," přibližuje Vitásek své plány. Tím, kdo pro fungování této akce letos učinil hodně, byla podle Vitáska Nivnice.

"Propůjčila nám areál, stany i pódium, investovala do reklamy a hlavně nám dala k dispozici do pořadatelské služby pětadvacet spolehlivých dobrovolných hasičů," vysekl Vitásek poklonu vstřícnosti starostky Vladimíry Kaislerové.

Ta v pondělí hodnotila festival pozitivně. "To víte, že Nivničané vesměs nebyli nadšení z toho, že tam do rána vyhrávala muzika, ale důležité je, že se nikomu nic nestalo, nic se nerozbilo, protože to lidi zajímá nejvíc, když už jsme si objednali takové exkluzivní počasí," poznamenala starostka.

Zdroj:
Foto: Jane
(slovacky.denik.cz)

Komentáře