Šmajda pobláznil fanynky na koupališti v Nivnici!

Poslední úpravy svého trendy vzhledu s dominantní bujnou kšticí dolaďoval 22letý Miro Šmajda v sobotu na nivnickém koupališti ve své improvizované šatně. Tu mu tam organizátoři vytvořili ze stavební buňky jen několik metrů za hlavním pódiem Kupkofestu.

Deset minut před začátkem svého koncertního vystoupení, mezitím co k němu zvenčí doléhaly afektované výkřiky jeho nedočkavých fanynek, odpovídal "v klídku a v pohodičce" na otázky Slováckého deníku. Byl sice příjemný a vstřícný, ale rozpačitě překvapený ve chvíli, kdy musel přiznat, že o nivnickém rodišti Jana Amose Komenského vůbec netuší.

Středa VIP akce v Praze, čtvrtek natáčení v televizi Óčko, pátek Cibulafest v Holíči, sobota Kupkofest v Nivnici. To je docela pořádná prázdninová porce akcí na jeden zátah, nemyslíte? Tak to máte každý týden?
Ale ani ne. Vloni to bylo horší. Letos jsme si to tak úmyslně naplánovali. Týden jedeme čtyři dny v kuse, ale další týden máme pauzu, a tak to střídáme. Je to pro nás ideální rytmus, kdy stihneme fungovat i jako normální lidé, vyřídit si běžné věci, věnovat se rodinám, nebo třeba vyrazit na krátkou dovolenou.
»POKRAČOVÁNÍ V CELÉM ČLÁNKU


Předpokládám, že v Nivnici jste poprvé…
To ano, ale je to tady fakt super…

Víte o Nivnici vůbec něco?
No, ani ne.

Takže nevíte, kdo je zdejším slavným rodákem?
To fakt netuším.

Přece Jan Amos Komenský.
Jaj? Tak to je pro mne novinka. (odzbrojující smích)

Významná část skladeb, které v Nivnici zazpíváte, je z vašeho debutového alba s názvem Čo sa týka lásky...
Teď už sice chystáme své druhé album, ale vystupovat tady budeme se skladbami z debutového alba. Písně z druhé desky budeme zpívat až těsně před tím, než bude na spadnutí.

A kdy bude na spadnutí?
Někdy příští léto.

Do jaké míry se na svých deskách prezentujete jako autor?
Maximálně. Píšu texty, píšu hudbu, dělám vlastně všechno.

Kolik skladeb v Nivnici zahrajete?
Bude to více než hodinka, vidím to na pohodu, nějakých dvanáct, třináct skladeb.

Určitě vzpomínáte na Superstar a na své spolufinalisty. Se kterými z nich se nejčastěji potkáváte?
Je toho velmi poskrovnu a ta setkání jsou spíš velmi náhodná. Včera například jsem se na Cibulafestě potkal s Leonou Šenkovou. Pokud už se ale potkáme, je to velmi přátelské.

Zdroj:
Foto: Jane
(slovacky.denik.cz)

Komentáře