Slovensko oznámí svého reprezentanta v lednu!

Slovenská televize potvrdila pro server ESCtoday.com účast na Eurovizi v Baku a zároveň informovala, že svého zástupce pro nadcházející ročník stále hledá. Jeho jméno a další podrobnosti by měly být zveřejněny v lednu.

Slovensko potvrdilo účast na Eurovision Song Contest 2012 již v listopadu, zároveň se jménem svého reprezentanta. Tím se měl stát finalista první řady Česko Slovenské SuperStar Miro Šmajda. Krátce na to ovšem vysílatel spolu se samotným interpretem tuto informaci dementoval.

Ačkoliv se jako oficiální důvod této kauzy označovalo nedorozumění, šlo ve skutečnosti o to, že se RTV se Šmajdou dohodla na předběžných podmínkách, které ovšem při dalším vyjednávání jedna či druhá strana dodatečně nebyla schopná akceptovat. Není tajemstvím, že Slováci chtějí vyslat do Baku pouze někoho, kdo si bude schopný celou účast sám finančně hradit.

Podle informací našeho partnerského webu ESCtoday.com v současné době stále probíhá hledání vhodného kandidáta pro Baku, přičemž jeho identitu bychom měli poznat v lednu. Očekává se, že i soutěžní píseň bude zvolena interně. Slovensko tak využívá poslední možnosti zvolit kompletní reprezentační vystoupení za zavřenými dveřmi. Od příštího roku to již nebude možné.

Jednání s Mirem Šmajdou pravděpodobně definitivně ztroskotala a proto bychom s jeho účastí v Baku neměli počítat.

Zdroj:
(escportal.cz)

Komentáře