Hvězdná porota: Hodnocení Maxe a jeho soutěžní písně!

V pondělí 19.03.2012 jsme odstartovali veřejné hlasování do Eurovizního Songu 2012 jehož nedílnou součástí jsou i hlasy naší odborné - Hvězdné poroty. Všichni porotci měli za úkol si poslechnout nebo shlédnout soutěžní skladby tak, jak byly prezentovány.
Co si o nich jednotliví porotci myslí, si můžete přečíst níže. Kromě slovního ohodnocení je připojené i jejich vyjádření míry zaujetí při prvním poslechu v procentech (0 % = min., 100 % = max.).

Ján Winkler
Eurovizolog
Siedme slovenské vystúpenie na ESC. Každé mi pripadá ako hľadanie správnej cesty a interpreta aj keď to k spokojnosti našich divákov tak zatiaľ nevyznieva . Ale možno práve sedmička bude šťastnou a prelomíme bariéru doterajších menej uspokojivých ročníkov. Veď sme už vyskúšali rockovú kapelu / Tublatanka/, speváka s výrazným hlasom / Palonder/, kantilénu / Hasprová/ , zmiešané spevácko-herecké duo/ Pocisková + Mikulčík/, rytmickú pieseň s národnými motívmi / Kristína/ ale aj dvojičky / Twiins/.

Tentoraz je to rockový spevák. Popri množstve balád a tanečných popevkov je práve jeho pieseň iná. A to by mohlo pomôcť k vytúženej ceste do finále. Nech tam svojim vystúpením naplní tohtoročné motto a zasvieti pomyselný oheň na eurovíznej scéne.

Lucie Barbapostolosová
Moderátorka Radia Haná
Miro Šmajda to zkusí všechno rozbořit, a jak! :-) Pěkně natvrdo. Jsem přesvědčená o tom, že poblázní polovinu evropských divaček, ať zpívá, co chce. :-) Nevyznávám tvrdší rock, ale dokážu uznat, že tohle JE kvalitní produkce. Bohatý zvuk, šikovný zpěvák /nezaměňovat s pouze "atraktivní"/, naděje tu je. UVIDÍME.
» POKRAČOVÁNÍ V CELÉM ČLÁNKU


Eva Decastelo a Vítek Havliš
Herečka, moderátorka, modelka a produkční
DJ, moderátor a blogger
Proč? Proč se Slovensko může účastnit ESC a my Češi ne? Proč Slováci prostě dělají lepší muziku než my? Tohle je naprostá bomba, která vybočuje z řady všech letošních finalistů. Doufáme, že se úspěch dostaví. Ne proto, že jsou to Slováci, ale proto, že je to prostě dobrý… DRŽÍME PALCE!


Ivan Krasko
Novinář vydavatelství Ecopress
Ťažko hodnotiť reprezentanta vlastnej krajiny. Ale keď už musím... Dobrá gitara, no celkovo sa cítim stratený niekde medzi komerciou a pokusom o pravý opak. Na úrovni mierneho eurosongového nadpriemeru, čo je tento rok okolo 40 %.


Jarek Šimek
Zpěvák, textař a skladatel
Ostuda pro Česko a Českou televizi a Slovensko nám v hudbě a progresivitě dává na prdel. Tohohle zpěváka já přece znám a sakra se vypracoval. Skvělej kytarovej zvuk, mix, mastering, zpěv i melodie. Povedlo se a jsem rád že zrovna Slovákům můžu dát to nejvyšší hodnocení - nezaujatě a dle mého zaslouženě!


Ladislav Šticha
Bývalý mluvčí České televize a Ministerstva obrany, novinář
Max Jason Mai alias Miro Šmajda potvrzuje, že jeho úspěch v pěvecké soutěži nebyl náhodný. Je to docela rachot. Přesto dvě připomínky mám. Místy poněkud špatná angličtina a opět nenápaditá muzika. Sice je to rockový nářez, ale mezi dalšími podobnými skladbami bych jí asi nerozeznal. Je to ovšem sympaťák, který na sobě evidentně dost maká. Takže na Slovensko posílám 70%.

(Zdroj: eurocontest.cz)

Komentáře