JanelaESC: Rozhovor s Maxem Jasonem Maiem!

Max Jason Mai bude reprezentovat Slovensko na Eurovizi 2012. Zpěvák, dříve znám jako Miro Šmajda, bude soutěžit ve druhém semifinále s jeho vlastní skladbou "Don't Close Your Eyes."
Píseň produkoval Michael Elivis Baskette v USA, který také pracoval s kapelami jako je Alter Bridge nebo Puddle of Mudd. Max si musel pokrýt všechny náklady spojené s účastí na této soutěži, a slovenští vyslanci ho vůbec nepodporují při propagaci jeho práce. Podívejte se na jeho rozhovor s JanelaESC.com:

Nejprve ze všeho nám řekni, proč jsi se rozhodl, aby se stal z Mira Šmajdy Max Jason Mai?
Max J. Mai je můj nový projekt, je to více energické, modernější a tvrdší. Měl jsem tento projekt v hlavě poslední 2-3 roky.

Složil jsi a napsal píseň Don't Close Your Eyes, která má jasné silné poselství. Řekni nám o čem je ten song a co tě inspirovalo ho napsat.
Dostal jsem inspiraci ve světe okolo nás, každodenní konflikt mezi dvěma světy. Mezi andělským duchovním světem a ďábelským, konflikt dobra a zla v nás a kolem nás. Tenhle song je o deformaci lidské bytosti a spojení dvou duší. Duše muže a ženy.
» POKRAČOVÁNÍ V CELÉM ČLÁNKU


Proč ses rozhodl jít na Eurovizi s tímto novým projektem? Sledoval jsi soutěž posledních pár let?
Abych byl upřímný, rozhodl jsem se investovat všechny mé peníze, abych se zúčastnil kvůli jednomu důvodu. Je to příležitost, jak rozšířit mladou RnR hudební kulturu a dát lidem vědět o tom, kdo jsem, co dělám a jak si užívám hudbu spojenou mezi námi a lidmi před podiem, v TV a PC a jak sdílejí naši hudbu.

Rockové skladby byly většinou dobře přijaté na Eurovizi, Gruzie a Dánsko byly ve finálové TOP10 minulý rok. Myslíš si taky, že má tvá rocková píseň šanci dostat se do TOP10 v Baku?
Vážně nevím objektivně jestli mám šanci být oceněn na takový výsledek, ale můj cíl je zahrát tuto píseň ve finále a užít si energii a atmosféru. Bohužel je také ESC o politice - a Slovensko je hrozně malý hráč v této hře. A tak se zaměřuji na podporu od fanoušků a slibuji, že udělám vše co je v mých silách, abych uspěl a předvedl rock! :)

Vypadá to, že máš nějaké problémy s RTVS, nemohl jsi vystoupit v televizi na OTO. Už jsi vyjádřil své zklamání, ale proč si myslíš, že se to děje?
Hah, to je velmi jednoduché můj brachu, tahle země je jedna z postkomunistických zemí, kde všechno svěží, mladé, nové, jiné, moderní je velmi nebezpečné pro skupinu lidí, kteří vládnou showbyznysu v této zemi. Ale, nevadí, chystám se reprezentovat RnR fanoušky, né RTVS.

Taky jsi poukázal na to, že slovenský showbyznys nepodporuje rockové muzikanty a mladé umělce. Pro tebe, proč jsou stále v dnešní době lidé ze slovenských medií tak úzkoprsý?
Je tu jen pár muzikantů, které hrají v rádiích, hodně z nich to jsou legendy této scény, hrající převážně pop, RnB a disco. Rock n roll je velmi nebezpečný kvůli jeho kvalitě a síle v této mladé RnR kultuře. Je nemožné mít úspěch s rockovou písní v místních rádiích bez ohledu na to, s kým jste ji nahráli nebo jak dobrá je tvá hudba. Je to víc o korupci a kontaktech než o talentu.
V tvém prvním televizním vystoupení použila tvá kapela masky a tvé vlasy vypadali trochu odlišně než běžně míváš. Měli bychom očekávat podobné vystoupení v Baku? Řekni nám něco málo o tvých plánech pro tvé vystoupení.
Haha, použili jsme slipy místo masek jako tichý protest proti zasr... strukturám slovenského showbyznysu, a samozřejmě budeme mít jinou show v Baku. Moje vlasy, oblečení a také masky budou jiné. Doufám, že si to užijete! ;)

Mimo Eurovize, jaké jsou tvé další plány v kariéře? Kdy bude debutové album Maxe Jasona Maie?
Rádi bychom nahráli debutové album během léta a podzimu a pak hráli plno koncertů kdekoliv to bude možné. Záleží to na penězích, ale já dufám, že to vyřešíme a najdeme nějakou pomoc a potom si užijeme naši hudbu a budeme sdílet energii se všemi našimi fanoušky po celém magickém RnR světě :)

Slyšel jsi ostatní songy? Kdo z nich je podle tebe tvůj nejtěžší soupeř?
Rambo Amadeus :) … Tenhle týpek je hustý … :))

Vzkaž něco brazilským fanoušků Eurovize a čtenářům JanelaECS.com.
Doufám, že jednou příjde den, kdy budeme hrát na jednom festivalu Rock In Rion pro všechny brazilské a portugalské RnR fanoušky!!! Děkuji za vaši podporu a důvěru.
Za překlad děkuji all-about-miro-smajda.blog.cz
Foto: Jan Varchola, Facebook MJM
Originální článek v angličtině ZDE
(Zdroj: www.janelaesc.com)

Komentáře