Max Jason Mai: Okouzlily mě Buranovské babičky!

V Eurovizi nacházíme druhy žánrů jako pop, balady i disco, a důkazem toho, že každý rok se některé zúčastněné země sázejí na jiné žánry, DFO heavy metalu, se kterým Lordi vyhráli ESC v roce 2006, až k hip-hopu.
Je zde také prostor pro rock, se kterým se předvede Max Jason Mai v Baku reprezentující Slovensko s písní Don't Close Your Eyes, která je složena jím samým a je o "věčném boji mezi dobrem a zlem, který je v každém z nás a o ďábelské a andělské tváři lidské lásky", jak říká sám zpěvák v exkluzivním rozhovoru pro RTVE.es.

Miluji rock a doufám, že se dostanu do finále Eurovize

Jason přiznává, že sleduje Eurovision už několik let a už roku 2011 se jí chtěl zúčastnit, ale nakonec byly vybrány TWiiNS na reprezentaci Slovenska na jevišti v Düsseldorfu. Ale čekání se vyplatilo, protože se nyní zúčastňuje Eurovize s písní, o které sám tvrdí, že "je odlišná od ostatních, je lehce zapamatovatelná, s množstvím energie a vyžaduje velkou show".

"Říká se, že rockové písně nejsou vítané v Eurovizi, ale jsem přesvědčen, že s písničkou Don't Close Your Eyes mohu změnit tuto myšlenku. Pokud bych nevěřil v mou píseň, nešel bych na ni. Miluju rock a udělám maximum pro postup do finále," řekl Jason, který vystoupí ve druhém semifinálovém kole 24. května.

» POKRAČOVÁNÍ V CELÉM ČLÁNKU

Párty s Buranovskými babičkami

Ale aby se dostal do finále Eurovize, které proběhne 26. května, závisí od něj a musí přesvědčit evropskou veřejnost, aby hlasovali za jeho skladbu "Don't Close Your Eyes". Jason je také předmětem návrhů kandidátů z jiných zemí.

"Slyšel jsem písně mých soupeřů, protože v každé soutěži je nutné znát své soupeře. Ano, jediné, co mě mrzí je, že v semifinále nebudou Buranovské Babičky. Rád bych šel s nimi na párty, doufám, že se potkáme na některé z afterparty a zazpíváme si "ruku v ruce"," žertuje Jason.

Slovenský reprezentant také dobře zná Pastor Soler, ze které si nejvíce cení vokální rozsah, který je velmi široký, a také její interpretaci, protože když zpívá, dává do toho celou duši a srdce.

Poznejte Jasona

Přestože jeho vášní je rock, slovenský zpěvák přiznává, že ve svém volném čase se věnuje sportu a užívá si přírodu, kde mu klid pomáhá se vyrovnat co nejlépe se šílenými dny plných zkoušek, koncertů, rozhovorů a tiskové konference.

"Chodím do posilovny nejméně 2 až 3 krát týdně. Abych měl kondičku, také běhám, nejen po stránce sportovní, ale příroda a slunce mě povzbuzuje. A pokud mám čas navíc, rád se podívám na své oblíbené seriály jako Simpsonovi, Dexter a How I Met Your Mother".

Oblíbené věci MJM:

Umělec, který ho inspiroval: Arnold Schwarzenegger
Oblíbená píseň: "Cemetary Gates" a "Soldier Of Fortune"
Jídlo: Jakékoliv ovoce
Kniha: Duchovní literatura
Film: Forrest Gump, Rocky I a Zelená míle
Sport: Fotbal
Jeho oblíbené místo: Opuštěný ostrov
Sen: To je tajemství :)
Amulet, který bude mít v Baku: To je tajemství :)
Co ví o Španělsku? Fotbal! Viděl jsem spoustu krásných míst, krásné pláže a španělské ženy s charakterem. Nikdy jsem nebyl ve Španělsku, ale doufám, že navštívím tuto zemi brzy.
Pokud by vyhrál Eurovizi, první věc, kterou by udělal, je... Moonwalk Michaela Jacksona! :)

Za překlad děkuji rosemaid-fans.blog.cz
Foto: Peter Uhrin
Originální článek ve španělštině ZDE
(Zdroj: www.rtve.es)

Komentáře