Miro Šmajda před Eurovizí řeší skandály!

Když se provalilo, že Miro Šmajda bude reprezentovat Slovensko na Eurovizi a kvůli tomu se zřekl svého slovenského jména, zvedla se proti němu vlna kritiky.
Na růžích ustláno nemá ani populární Šmajdova máma, útoky prý v rodných Košicích snáší i ona.

Ostuda?

Lidé se rozdělili na dva tábory. Běžní konzumenti, kteří z Mira udělali stříbrnou SuperStar, se mu otočili zády a muzikanti, kteří ho v soutěži brali s rezervou, ho nyní označují za náš největší talent. Podpory se prý nedočkal ani od veřejnoprávní televize, která ho na Eurovision Song Contest vyslala. Na poradě vedení údajně zaznělo, že je hanbou Slovenska a chová se jako satanista. Zpráva i se Šmajdovou reakcí se šířila médii, ale podle televize na poradě nic takového nezaznělo. "Pokud jsou prohlášení Maxe Jasona Maie nějakou součástí kontroverzního PR nebo kampaně, RTVS o ní nebyla informována, nesouhlasí s ní a distancuje se od ní," poslali nám z tiskového oddělení telerozhlasu oficiální stanovisko.

Max Jason Mai zas tvrdí, že s RTVS je v minimálním kontaktu. "Už to mám u prdele," říká slovníkem rockera. "Mám nové muzikanty a soustředíme se, abychom v Baku, kde se Eurovize v květnu koná, podali co nejlepší výkon. Dokonalé to musí být zejména z vizuální stránky. Na nic jiného se nemohu spolehnout. Co se týče Slovenska, mají nás v zahraničí za úplné debily, "zhodnotil své šance. Rozčiluje ho i dosavadní mediální prezentace jeho skladby. "Televize raději vysolí peníze na kdejaké přiblblé kraviny, které nikdo nesleduje, než na někoho, kdo jde reprezentovat stát." Veškeré náklady spojené s nahráváním skladby ve Spojených státech a dopravu na festival si hradí z vlastní kapsy.
» POKRAČOVÁNÍ V CELÉM ČLÁNKU

Podrželi ho

Na sociální síti má přejmenovaný Max Jason Mai jen kolem 1 200 příznivců, ke kterým promlouvá v angličtině. Přitom naši rockoví harcovníci, pro které je mladou konkurencí, nad ním nelámou hůl. "Původně jsem myslel, že jeho skladbu zkritizuji, ale potěšila mě. Má moderní zvuk a možná by se ujala i venku. Koho jiného bychom na tu Eurovision poslali? Jako každý rok ty lyricko-depresivní skladby? On šel za nejlepšími producenty a dobře udělal. Nepotřeboval se radit se slovenskými odborníky na světovou hudbu. Když na Eurovizi všichni soutěžící zemřou, má šanci i na vítězství," směje se kytarista Henry Tóth. Šmajdovo písničce je nakloněn i Maťo Ďurinda. "Je to příjemný new metal, který má svou úroveň. Je smutné, že dosud jsem tento song neslyšel v žádném rádiu, takže lidé vlastně ani nevědí, co nás bude reprezentovat. Vůči Mirovi je to nefér. Je to jeden z našich největších pěveckých talentů."

Zničená máma

Na Eurovision tedy vede pro Šmajdu trnitá cesta a těžce to snáší zejména jeho matka, která žije na košickém sídlišti, kde Miro vyrůstal. "Neumíte si představit, jací jsou lidé v našem okolí. Závist a nepřejícnost. To jsou první dvě povahové vlastnosti tohoto národa. Už na to nemám slov. Už to ani neřeším. Možná si změním bydlení," řekla nám s těžkým srdcem a odkázala všem, kterým se Mirova písnička nelíbí, aby ji neposlouchali. "Já ji nemůžu odborně zhodnotit, jsem jen obyčejný konzument hudby, ale mně se líbí. Je taková temperamentní. Poslouchám ji hlavně v autě a velmi se z ní těším." To, že před Eurovizí zrušil její syn projekt Miro Šmajda a započal projekt Max Jason Mai, je prý to poslední, co řeší. "Je to jeho věc," řekla Šmajdova máma, která rozlítaného Maxe vidí jednou za měsíc a tehdy se ho prý snaží nezatěžovat problémy.

Foto: Jan Varchola
(Zdroj: www.pluska.sk)

Komentáře