Finále bez Slovenska! Max Jason Mai na Eurovizi nezabodoval!

Slovensku to nevyšlo ani v Baku. Miro Šmajda alias Max Jason Mai ve finále Eurovize zpívat nebude, v semifinále nezaujal zpěvem ani image.

Ve čtvrtek večer se na pódiu soutěže Eurovision Song Contest předvedl ve druhém semifinálovém kole zástupce Slovenska, Max Jason Mai. S písní Don't Close Your Eyes vystoupil před 25 000 diváky v Crystal Hall v ázerbájdžánském Baku. Bývalý superstárista byl v pořadí 7. slovenským interpretem, který měl možnost reprezentovat Slovensko na mezinárodní písničkové soutěži. Minulý rok dostaly tuto šanci v německém Düsseldorfu Twiinsky, ale do finále se jim postoupit nepodařilo. Max Jason Mai prožíval po čtvrtečním semifinále zřejmě stejné pocity, ve finále si nezazpívá ani on.

Druhé semifinálové kolo již 57. ročníku Eurovize odstartovalo Srbsko, které do soutěže poslalo zpěváka Željka Joksimoviče. Následovalo vystoupení interpretů zemí Makedonie, Nizozemsko, Malta, Bělorusko, Portugalsko, Ukrajina, Bulharsko, Slovinsko, Chorvatsko, Švédsko, Gruzie, Turecko, Estonsko. Patnáctý v pořadí vystoupil Max Jason Mai s písní Don't Close Your Eyes. Po něm ještě na pódium vyšli zástupci Norska, Bosny a Hercegoviny a Litvy. Celkově si ve dvou semifinálových kolech změřilo síly 37 zemí.

Z osmnácti semifinalistů ve čtvrtek večer do finále postoupilo deset zemí: Litva, Bosna a Hercegovina, Srbsko, Ukrajina, Švédsko, Makedonie, Norsko, Estonsko, Malta a Turecko.

Kromě vítězné desítky ze čtvrtečního semifinále se v sobotu večer ve velkém finále Eurovize ještě předvedou země: Německo, Francie, Velká Británie, Itálie, Španělsko, Ázerbájdžán, Island, Řecko, Albánie, Rumunsko, Kypr, Dánsko, Rusko, Maďarsko, Moldavsko a Irsko.

(Zdroj: pravda.sk)

Komentáře