Max Jason Mai na Eurosongu neuspěl: Dobrý song, špatný zpěv?

Už před včerejším večerem bylo jasné, že silným balkánským zemím song Don't Close Your Eyes vonět nemohl. Slovenský zpěvák Miro Šmajda vystoupil se svým projektem Max Jason Mai jako 15. v pořadí, toto číslo mu ale štěstí nepřineslo.
V konkurenci 17 zemí se mu však nepodařilo probojovat dál. Z neúspěchu zklamaný není, tento výsledek podle vlastních slov očekával. Neúspěch v této "politicky řízené a předem rozhodnuté show" ho neodradí od další práce. Někdejší stříbrný superstárista bere výlet do Baku jako velmi dobrou zkušenost. Přestože Slovensko nedokázal přehoupnout do finále, u televizních obrazovek se na jeho vystoupení podívalo více než 120 milionů diváků.

Reakce na příliš tvrdý song pro Eurovizi jsou různé. Zatímco některých fanoušků MJM nadchl, jiní kritizují jeho pěvecký výkon. "To mělo postoupit do finále! Po tom, co se to nepodařilo Švýcarsku, finále potřebovalo rock"! Evropo, strč se někam," napsala fanynka z Nizozemska. Slovenský zástupce měl mnoho fanoušků, ale i ti, kteří by ho rádi viděli ve finále, skritizovali jeho amatérský znějící pěvecký výkon." Vysvětlím vám proč není mezi nejlepšími. Ušlo mu příliš mnoho tónů, jeho zpěv není nic moc a to ovlivnilo nejen porotu, ale i hlasujících," myslí si divák z Nizozemska.

Další komentáře narážely na to, že skladba vůbec nebyla špatná, horší byla její realizace a celkový projev na pódiu. "Byl úžasný, ale rock se na Eurovizi nehodí, přeci jen, pop má mnohem více fanoušků," zareagovala 20-letá fanynka z Ruska. Zatímco zpěvem MJM příliš neoslnil, podařilo se mu zaujmout stovky dívek. Mnohé z nich soudě podle diskusí plakalo u obrazovek, když Slovensko skončilo před branami finále.

Finále Eurovize se uskuteční už v sobotu. Změří si v něm síly zástupci 26 zemí - Itálie, Moldavska, Rumunska, Ruska, Španělska, Velké Británie, Albánie, Kypru, Francie, Řecka, Islandu, Ázerbájdžánu, Dánska, Německa, Maďarska, Irska, Litvy, Bosny a Hercegoviny, Srbska, Ukrajiny, Švédska, Makedonie, Norska, Estonska, Malty a Turecka. Slovensko nezaznamenalo na Eurovizi úspěch ani v ostatních letech. Před rokem před branami finále zůstalo duo Twiins se skladbou I´m Still Alive, v roce 2010 Kristína Peláková s Horehroním a rok předtím Nela Pocisková a Kamil Mikulčík s písní Leť tmou.

(Zdroj: aktuality.sk)

Komentáře