Max Jason Mai rockovou náloží Eurosong nedobyl!

Snažil se, jak mohl, ale ani Max Jason Mai Slovensko do finále Eurovize nedostal. Do řady slovenských neúspěšných eurosongových pokusů tak přibyl další, tentokrát z Ázerbájdžánu. Max Jason Mai se zařadil za dvojčata Twiins, Kristinu, Nelu Pociskovou s Kamilem Mikulčíkem a další smolaře.
Max, alias Miro Šmajda, se skutečně snažil zaujmout evropské diváky, kteří rozhodovali o jeho osudu na polovinu s porotou. Přišel s novou identitou, provokativní vizáží, novou skladbou.

Buď se jim nelíbila jeho odhalená vymakaná hruď, možná jim vadily gatě, které měl "proklatě nízko", nebo byla jeho skladba Don't Close Your Eyes příliš tvrdá na konzervativní publikum, ale ve čtvrtek večer mu neposlali dost hlasů. Jeho eurovizní cesta tak skončila v semifinále.

Nebyl překvapený

Pravda však bude i to, co se o soutěži Eurosong Contest šeptá už dávno. Nejde o písničkovou, ale o lobbingovu soutěž. Mluvil o tom i tým kolem zpěvačky Kristiny, která s písničkou Horehronie také zkoušela štěstí.

I Max Jason Mai se v Baku přesvědčil, že nejde jen o skladbu či jevištní show. "Tady to není o kvalitě, ale o politické hře v pozadí, která je rozvržena dávno přede dnem činu. Nečekal jsem proto nic a překvapený nejsem," zareagoval pro Korzár krátce po skončení přenosu.

I když mu jeho plány nevyšly, nevješí hlavu. "Cítím se super, zdravé tělo - zdravý duch," zasmál se a dodal: "Jsem bohatší o zkušenosti do života, zúročím je jak nejlépe dovedu. Udělali jsme maximum a teď budu pokračovat v další tvrdé práci, na kterou se těším."

Eurovize dnes pokračuje bez Slovenska, o vítězství se poperou interpreti těchto zemí: Itálie, Moldavsko, Rumunsko, Rusko, Španělsko, Velká Británie, Albánie, Kypr, Francie, Řecko, Island, Ázerbájdžán, Dánsko, Německo, Maďarsko, Irsko, Litva, Bosna a Hercegovina, Srbsko, Ukrajina, Švédsko, Makedonie, Norsko, Estonsko, Malta a Turecko.

(Zdroj: korzar.sme.sk)

Komentáře