Rozhovor s Maxem po jeho účasti na Eurovision Song Contest 2012!

Čtvrteční den se stal pro Maxe Jasona Maie, který se přerodil z Mira Šmajdy, průlomovým v jeho životě. Prezentoval se miliónům diváků na celém světě v mezinárodní hudební soutěži Eurovize 2012, kteří jej podpořili a drželi mu palce. Většina hlasujících s porotou však byla jiného názoru a Max se za brány semifinálového kola Eurovision Song Contest 2012 nepodívá. Jak tuto skutečnost vnímá sám zpěvák?!
Maxi, dovol nám, abychom Ti poblahopřáli ke skvělé show, kterou jsi se svým teamem v Baku předvedl. I když se Ti nepodařilo kvalifikovat, jistě máš nyní diář napěchovaný kontakty a zástup nových fanoušků, které jsi zaujal! Na Eurovizi jsi svým výstupem zamíchal stojaté vody standardů, které tato soutěž má zajeté, a proto budeme rádi, když si najdeš chvilku času, aby ses s námi podělil o své dojmy.
V první řadě Tobě a všem fanouškům velmi pěkně děkuji za pěkná a pozitivní slova!

Jak vnímáš nyní celou soutěž Eurovision Song Contest?
Po této zkušenosti to vnímám úplně stejně jako předtím, jen se mi potvrdilo víc věcí a ještě víc věcí mne překvapilo. V soutěži je prostě brutální lobbing, brutální politika a boj televizí, zemí a politických seskupení o postup, resp. výhru. S muzikou to nemá vlastně nic společné :)

A jaké máš pocity z energické show, které jsi předvedl milionům diváků na světě?
Pocity máme v celém týmu fajn, užili jsme si to skoro jako živý koncert a ne jako vystoupení, které jdeme dělat na sílu, jen abychom zaujali. To ale trochu vadilo většině organizátor, protože jsme to nedělali až tak Chile kamery - Chile se šílený pohledy do všech kamer, jen abychom silou moci využili 3 minuty na to, aby pro nás hlasovali kvuli mrknutí "očičkem".
» POKRAČOVÁNÍ V CELÉM ČLÁNKU


Co si myslíš o tom, že jsi v konečném výsledku nezaujal dostatečný počet diváků a porot, kteří rozhodovali o Tvém bytí či nebytí ve finále?
Osobně věřím, že diváckých hlasů bude v podstatě dost, a to na základě všech ohlasů. Hlasů poroty pak bude nedostatek :) To je to, s čím jsem počítal už před semifinále, a proto jsme k tomu přistoupili tak, že to máme v p**i a jdeme si to tam užít, jako kdybychom byli na koncertě, bez nějaké televizní zodpovědnosti. Karty byly rozdané dávno, skutečně mě zaráží, co jsou některé země udělat pro to, aby postoupily do finále. Není to o interpretovi, o kvalitě, o produkci! Klidně můžete zazpívat i "Prší prší", a když máte dost peněz, anebo silné politické pozadí a někdo vlivný se rozhodne, tak tam prostě budete. Kdybychom měli za sebou bohaté ministerstvo, vlivné strýčky a tety, anebo aspoň bohatého strýčka, tak by s postupem problém nebyl :) … ale … to mi ale přijde už fakt úchylné to takhle řešit. To je skutečně lepší udělat to, co udělali Češi, že prostě na Eurovision nejdou. Mnozí vlastně ani netuší, kde je Slovensko a kdo jsme. Teda pokud se nerozhodne samozřejmě někdo velmi bohatý, anebo ministerstvo kultury, že postup vlastně vylobuje a koupí :)

Velmi obsáhlé Maxi, co vlastně chystáš na dobu po Eurovizi, nějaký singl - album?
Nový singl přijde v průběhu léta. Pravděpodobně jedna z mála svěžích balad, která bude velmi tvrdém debutovém albu Maxe Jasona Maie :)

Děkuji moc za zodpovězení a přeji krásný zbytek pobytu v Baku. Nyní si pořádně odpočiňte a naberte síly do další práce, ať je o MJM ještě pořádně slyšet!

Foto: www.eurovision.tv
(Zdroj: eurocontest.cz)

Komentáře