Slovensku se opět nepodařilo kvalifikovat do velkého finále!

Slovensko, které při své sedmé účasti zvolilo interním způsobem k reprezentaci Maxe Jasona Maie. Bohužel, ani v letošním roce se Slovensku nepodařilo kvalifikovat do finále mezinárodní hudební soutěže Eurovision Song Contest! Dalo se to čekat nebo je to překvapení?
Max Jason Mai v anketách napříč Evropou moc úspěchu nesklidil, bohužel mu k tomu nedopomohla show plná energie, kterou předvedl v semifinálovém kole.

V čem byl největší kámen úrazu pro Slovensko? Podle zahraničních názorů byla soutěžní skladba DCYE velmi odlišná od zajetých standardů, které se na Eurovizi prezentují.

Největší zrada však byla ve značné převaze balkánských států ve druhém semifinále soutěže, které drží při sobě - těch bylo celkem šest a své hlasy si tak rozdělily mezi sebe. Pokud by však team slovenské delegace odcestoval na zahraniční promo-tour, jistě by se daly nějaké ty kredity navíc zachránit. Bohužel se tak nestalo a vize o lehčí tour na Maltu, Izraele a dalších zemí - prezentované na tiskové konferenci v březnu se staly nenaplněným snem.

Podle zahraničních partnerů však byl problém i v komunikaci mezi redaktory eurovizních webů - televizí - delegací - managementem zpěváka. Pravdou je, že ve většině účastnických zemí přebírá celý podíl příprav hlava delegace, včetně kontaktu s veřejností a médii. Na Slovensku tomu však není a komunikaci s médii zajišťuje RTVS, která byla v posledních 14 dnech v Bratislavě a dění v Ázerbájdžánu se neúčastnila.
» POKRAČOVÁNÍ V CELÉM ČLÁNKU


Navíc podle našich informací se šéfka italského radia snažila kontaktovat RTVS, kvůli soutěžní skladbě, kterou chtěli umístit do rotace - bohužel ji nikdo nebyl schopný nasměrovat na zaměstnance, který má tuto agendu na starosti - ba dokonce ani neodpověděli či nekomunikovali.

I když delegace mají v místě konání Eurovize velmi málo času, přes to si najdou čas, aby večer poslaly souhrn informací a materiálu do nastaveného contact-listu na weby a média, tak aby světu informace o interpretovi doslova nutily. Slovensko tuto cestu nevolilo, ale volilo cestou kontaktu skrz Facebook a Twitter směrem k fanouškům - bohužel ne všichni - zejména pak ti ze zahraničí, kteří mají právo hlasovat, si tyto distribuční kanály informací nevyhledají.

Slovensku však nepomohla ani negativní kampaň, která probíhala mezi Maxem Jasonem Maiem a Rozhlasem a televízií Slovenska, kdy si za interpretem telerozhlas nestál a nechal si zrušit jeho živé vystoupení při předávání televizních cen OTO, současně články bulvárních médií o satanistickém zaměření tohoto mladého a nadějného umělce taky mnohému nepomohly!

Doufejme, že tímto neúspěchem Slovensko svou cestu Eurovizí nevzdá a příští rok nás opět poštěstí reprezentantem, který bude v místě konání prezentovat jak Slovensko, tak slovenskou kulturu a zvyky! Současně doufáme, že Max Jason Mai a jeho team na Eurovizi nezanevřou a budou pokračovat ve své kvalitně odvedené práci a kariéře i nadále! Všem držíme palce!

Foto: www.eurovision.tv
(Zdroj: eurocontest.cz)

Komentáře