Šmajda v Eurovizi skončil: Nepomohly svaly ani padající gatě!

Ani Max, ani Jason a ani Mai! Mirovi Šmajdovi (23) alias Maxovi Jasonovi Maiovi nepomohl ani trojitý pseudonym k tomu, aby se probojoval do finále Eurosongu. Podobně jako loňské Twiinsky, i on skončil před branami velkolepého finále. Se skladbou Don't Close Your Eyes se tak musel blonďák pobrat z ázerbájdžánského Baku domů.

Miro Šmajda alias Max Jason Mai vystoupil ve čtvrtek večer před dvacetipětitisícovým publikem v druhém semifinále Eurovision Song Contest. Na jeviště se postavil jako patnáctý v pořadí. V konkurenci sedmnácti zemí se mu však nepodařilo probojovat dál. Tvrdá rocková skladba s názvem Don't Close Your Eyes, odhalená vypracovaná hruď a padající kalhoty zkrátka nebyly dostatečně atraktivní pro esemeskující diváky a odbornou porotu. Podobně jako jeho předchůdci zpod Tater z uplynulých let, i on se musel rozloučit se soutěží už v semifinále.

Velkolepé vyvrcholení letošního ročníku Eurovize se uskuteční v sobotu 26. května. O vítězství zabojuje celkem 26 zemí. A to Itálie, Moldavsko, Rumunsko, Rusko, Španělsko, Velká Británie, Albánie, Kypr, Francie, Řecko, Island, Ázerbájdžán, Dánsko, Německo, Maďarsko, Irsko, Litva, Bosna a Hercegovina, Srbsko, Ukrajina, Švédsko, Makedonie, Norsko, Estonsko, Malta a Turecko.

Co se týče slovenské účasti v show, loni Slovensko v německém Düsseldorfu reprezentovali dvojčata Twiins se skladbou I´m Still Alive. V 2010 se v norském Oslu pokoušela uspět Kristína Peláková s Horehroním. Rok 2009 patřil Nele Pociskové a Kamilovi Mikulčíkovi. Ti v Moskvě předvedli píseň Leť tmou, která takříkajíc otevřela bránu do nové éry slovenského účinkování v Eurovision Song Contest. Jako poslední si totiž vychutnala účast v písničkové soutěži Katarína Hasprová v roce 1998. Mezitím byla odmlka.

(Zdroj: www.topky.sk)

Komentáře