RTVS se distancuje od vyjádření Maxe Jasona Maie o Eurovizi!

Po zveřejnění vyjádření Maxe Jasona Maie, resp. jeho týmu, o účinkování na letošní Eurovizi a o zákulisí této populární písničkové soutěže redakce Hudba.sk obdržela stručné oficiální stanovisko rozhlasu a televize Slovenska (RTVS).
"RTVS se distancuje od spekulací uvedených v článku "Pravda o Eurovizi" od autora, který vystupuje pod jménem MJM tým. Smluvní závazky vůči Slovenskému reprezentantovi na letošní Eurovizi si RTVS splnila," uvádí se v oficiálním vyjádření, které nám poskytl mluvčí RTVS Richard Šümeghy.

V článku od managementu Maxe Jasona Maie se například uvádí: "Podle posledních zpráv z nejmenovaného zdroje, dala EBU v lednu tohoto roku nejen licenční práva RTVS na vysílání Eurovize, ale i dotaci na propagaci Slovenska. Peníze měly sloužit na pokrytí nákladů na celou Eurovizi. Když EBU dala peníze, je logické položit si otázku, proč si musel slovenský interpret hradit celou soutěž sám?"

Kromě toho zpěvákův tým uvádí, že z vlastních zdrojů zaplatil i moderátorskou kabinku pro moderátora STV. V prohlášení je při této informaci citovaná Jana Majorová, vedoucí slovenské delegace v Baku: "Slovenská televize o kabinku v Baku přímo nežádala. Vysílání Eurovize se uskutečňovalo dosud vždy z Mlýnské doliny, kde seděl i náš moderátor. Úmysl být na místě dění vyšel z hlavy interpreta, který požádal organizátora o uvolnění této kabinky pro slovenského moderátora za vlastní prostředky."

Foto: SITA/Jozef Jakubčo
(Zdroj: hudba.sk)

Komentáře