Slovensko na Eurovizi nezvítězilo!

Max Jason Mai byl letos reprezentantem Slovenska na Velké ceně Eurovize. V hlavním městě Ázerbájdžánu, v Baku, měl slovenský zástupce podle mnohých velkou šanci postoupit do finále soutěže. Nakonec se tak nestalo.
Ještě pár dní před odletem do dějiště konání Eurovize jsme s Maxem Jasonen Maiem udělali velmi otevřený rozhovor. Uvědomoval si, že Eurovize není jen o písničce. "Tato soutěž je o politice, proto si to tak nepřipouštím. My v podstatě nemáme žádné slovo. Myslím si, že kdyby se lidé semkli, tak by nám mohli pomoci svými hlasy," řekl na tiskovce s nadějí. Rocker, jehož mnozí rádi označují za kontroverzního, si změnil jméno na zahraničněji znějící, čímž zase přilil olej do ohně, ale nezabýval se tím. "Je škoda, že mnoho lidí plýtvá energií a místo aby udělali něco produktivního v tom, co je baví, řeší druhé. "Max Jason Mai neměl před odjezdem na Eurovizi problém pouze s anonymními přispěvateli do různých internetových diskusí, ale například i s odbornou veřejností, která mu zakázala vystoupit na prohlášení cen OTO. "Myslím si, že bude ještě dlouho trvat, než bude na Slovensku průchodné něco extrémnějšího," řekl.

Max Jason Mai se na Eurovizi představil v druhém semifinálovém kole 24. května 2012. Do finále nepostoupil, ale už před soutěží tvrdil, že pro něj je to pouze start celého projektu. Na vydání čeká druhý singl - rocková balada, na který během léta vznikne videoklip. Na přelomu léta a podzimu odlétá Max nahrávat debutové album do USA. "Je to můj sen a chci pro to udělat všechno. Je mi úplně jedno, co si kdo o tom myslí. I want to follow my dreams," tvrdil rocker, kterému Eurovize jistě náladu nepokazila. Byla totiž pro něj prospěšná. Množství rozhovorů, i pro legendární hudební stanici MTV, podpora vítěze Eurovize 2009 Alexandra Rybaka, ale i obyčejných lidí v Baku, které si Max a jeho kapela velmi rychle získali. To vše mu může otevřít dveře a pomoci naplnit jeho mezinárodní sny.

» POKRAČOVÁNÍ V CELÉM ČLÁNKU

Politika nejen v Eurovizi?

Po návratu z Velké ceny Eurovize Max Jason Mai všechny své zážitky a pocity rozdýchal a poslal do několika redakcí své vyjádření k celé soutěži. Mělo téměř 5 stran formátu A4 a mluvilo se v něm i o zákulisní politice, o tom, že vítězka, švédská zpěvačka Loreen, šla na playback, či jak si Max téměř celou cestu do Baku financoval sám. Dva dny po zveřejnění na téměř všech možných místech přišla od managementu interpreta prosba o stažení článku z oběhu. Škoda. Pokud Max Jason Mai myslel své řádky upřímně, získal si sympatie mnohých, kteří je nebrali jako jeho omluvu nepostoupení do finále. Samozřejmě, že se ozvaly hlasy, které ho zahrabávaly pod černou zem, ale pokud to bylo od srdce, mohl odolat tlaku. Ten prý přišel z vyšších míst. Prý z velmi vysokých. Můžeme jen hádat, kdo se Maxe pokoušel umlčet. Jisté je, že minimálně v tomto směru to dotyčnému vyšlo...

Autor: Nikoleta Kováčová
(Zdroj: www.womanman.sk)

Komentáře