Staroměstské slavnosti nabídnou 59 druhů piv!

Košičané se mohou těšit nejen na ochutnávku netradičních druhů pivního moku, ale i na kovbojský bál a pestrý doprovodný program.

Pivní gurmáni v Košicích se mohou těšit na Staroměstské slavnosti piva, které se uskuteční od čtvrtka do neděle (13.-16. září) v prostorách venkovního areálu Městské kryté plovárny. Návštěvníci na nich mohou degustovat 59 druhů piv z produkce 11 pivovarů.

"Naší ambicí je, aby se tento projekt stal tradicí podobně jako v Třebíči, kde se na slavnostech piva každoročně účastní tisíce návštěvníků," uvedl včera Ľubomír Grega, starosta Starého Města, které událost spoluorganizuje.

V nabídce bude například letošní Pivo roku v ČR 12-stupňový Bakalář, kromě tradičních značek to budou různé speciality - nejsilnější slovenské pivo 27-stupňový B 27, Radlery či kvasinková piva.

Oficiální otevření se uskuteční v pátek 14. září v 18:30 za účasti košického primátora Richarda Rašiho.

"Mají to být slavnosti, takže kulturní program, i ten, co se týče piva, je podle mě hodný toho názvu. I ty ceny jsou tak nastaveny, velká část piv bude za jedno euro žetonovým systémem," uvedl organizátor Róbert Fabišík.

Součástí akce bude bohatý kulturní program, ve čtvrtek rockové kapely, v pátek na oficiálním zahájení například Miro Šmajda či Silvayovci, v sobotu zpestří atmosféru country kapely a kovbojský bál.

V neděli je připraven "Family day" - program pro rodiny s dětmi. Kromě vystoupení hudebníků, tanečníků či divadelníků, organizátoři připravili doprovodný program v podobě soutěží. Samotní starostové si změří síly v pití piva či držení půllitrů.

© Foto: Nikuš, 2011
(Zdroj: www.korzar.sme.sk)

Komentáře