Gymplfest Kladno: V hlavní roli se představí Miro Šmajda!

Studenti kladenského gymnázia ve spojení se Statutárním městem Kladnem dali vzniknout již třetímu ročníku festivalu Gymplfest Kladno. V sobotu 28. září se v Zahradě Kladenského zámku představí celkem osm kapel nejrůznějších žánrů. Headlinerem večera se stal zpěvák Miro Šmajda.
Na samém konci letní festivalové sezóny stojí studentská akce Gymplfest Kladno 2013. Nezvyklý termín byl zvolen ve snaze vyhnout se červnovým záplavám hudebních akcí v regionu. Třetí ročník navazuje na loňskou úspěšnou spolupráci studentů s městem Kladnem. Také tento rok je podmínkou, aby člen každé kapely byl studentem nebo absolventem místního gymnázia.

Největším překvapením a hlavní hvězdou večera je zpěvák, skladatel a textař Miro Šmajda. Pozornost médií přitáhl v roce 2009, kdy se v soutěži Česko Slovenská SuperStar umístil na druhém místě. V následujícím roce debutoval se svým autorským singlem Last Forever. Od té doby pravidelně koncertuje. 7. března 2013 se svou kapelou (do koncertní sestavy přibral hudebníky z My Own Story, čímž splnil podmínku vystupovat na Gymplfestu) pokřtil v pražském Futuru první album, pyšnící se velmi neobvyklým názvem - mirosmajda.com.

(Zdroj: www.fobiazine.net; www.musicweb.cz)

Komentáře