Nečekaná spolupráce: Poslechněte si vánoční duet Lucie Bílé a Mira Šmajdy!

Předvánoční šílenství vrcholí a mezi známými svátečními hity si své místo hledají i hudební novinky. Asi největším hudebním překvapením letošních Vánoc je čerstvě zveřejněná spolupráce Mira Šmajdy a Lucie Bílé.

Výsledkem je příjemné spojení hlasově obdařených zpěváků Lucie Bílé a Mira Šmajdy, kteří si v duetu Valčík hrají s jemností a navozují přímo romantickou atmosféru Vánoc. Textově ani hudebně se však nemusí nutně spojovat s Vánocemi, ale spíše se vzájemnou lidskou blízkostí, což bylo podle 27-letého hudebníka počátečním záměrem.

"Nápad na tento song vznikl v mé hlavě velmi spontánně po krátkém večerním přemýšlení nad tím, jak jsou lidé v dnešní rychlé době zbytečně chladní, uzavření, často osamělí a nenaplnění, i když mají kolem sebe nějakých lidí. Nebylo tedy prvotním cílem udělat vysloveně vánoční song, ale nějak se to k refrénu hodilo, a tak se to samo přirozeně nasměrovalo k Vánocům," vysvětlil Miro Šmajda, který v současnosti působí v Čechách s kapelou Terrapie.

Pohodová skladba, která je celá nazpívaná v českém jazyce, měla svou premiéru 15. prosince v Českém rozhlase. Její nahrávání označuje Miro za příjemnou zkušenost. "Lucka je velký pofík. Napadlo mě, že by se můj hlas s tím jejím mohl v rámci duetu fajn doplňovat, tak jsem inicioval spolupráci. Poslal jsem jí demo nahrávku a po kladné reakci jsme se dohodli, že to nahrajeme," přiblížil zpěvák vznik skladby.


(Zdroj: www.hudba.sk)

Komentáře