Miro Šmajda sebral kvóty vážně: Poslechněte si jeho pohled na rádiový pop!

S kapelou Terrapie to měla být tvrdá muzika, zdá se však, že Miro Šmajda to opět zkouší v nových hudebních vodách. Alespoň to evokuje nový, popověji laděný singl #Miluj, jehož vydání avizovalo seskupení již minulý podzim. V neděli 17. ledna ostatně píseň vyšla i se zajímavým videoklipem.

"Je to skladba, kterou chceme poukázat na to, že nemá smysl stále řešit problémy, k čemu nás tento systém skrytě cíleně vede - utápět se v depce a tlaku dnešní doby, vidět smutných, mdlých, zachmuřených lidí tonoucích v spleti melancholických myšlenek. To bylo inspirací k napsání tohoto odlehčeného songu a poukázat na to, že je podstatné dívat se na hezké věci, mít radost z maličkostí, jeden z druhého, z pohybu, rodiny, přátel, z nevinnosti přírody, z činností, které milujeme. A hlavně z toho, co máme v přítomnosti, ne trápit se z toho, co bylo nebo co bude," vysvětluje Miro Šmajda vznik a původ skladby #Miluj.

V duchu hesla "nič neriešiť, len milovať" se nese celá skladba, která se svou chytlavostí a snadno zapamatovatelným jednoduchým textem rychle zapíše do uší. Možná cíleně a možná ne si tak Šmajda a Terrapie zvýšili své šance na rotaci v rádiích. Vzhledem k aktuální účinnosti zákona o povinných kvótách na hraní domácí hudby a zároveň formu písně je dost možné, že hudební dramaturgové budou na #Miluj reagovat kladně.

Kapela se rozhodla svůj singl podpořit i pestrým videoklipem, který zobrazuje lidi při jejich srdci blízkých činnostech. Scény se natáčely v Praze a severních Čechách během tří ročních období, ve videu tak můžeme vidět záběry z léta, podzimu i zimy. Režie a samotného natáčení se zhostil kytarista Terrapie Ivan Číhal. A podle Mira Šmajdy nebyla nouze ani o veselé momenty: "Dost vtipný zážitek byl, když jsme zjistili, že kůň, který v klipu hraje, má panický strach z té malé kočičky, kterou v klipu hladím. Půl hodinu před natáčením jsme ho chudáka uklidňovali, když kolem něj prošla."


(Zdroj: www.hudba.sk)

Komentáře